1. تسویف: (بمعنای)کار را به آینده واگذار کردن و در زمان ممکن و لازم انجام ندادن و در نتیجه از دست دادن فرصتهای خوب و بی بهره ماندن، می باشد. که در حدیث آمده:التسویف من شعار الشیطان.
2. قهقهه: خنده با صدای بلند کردن که در اخلاق دینی، مذموم شمرده شده است. که در حدیث آمده القهقهه من الشیطان- این نوع خندیدن خلق شیطان است. ولازم به تذکر است که تبسم و لبخند از اخلاق اولیاءمی باشد؛ و در حالات حضرت محمد صلی الله علیه و آله آمده که دائم التبسم بوده اند. و در ترسیم حالات مؤمن آمده که حزنه فی قلبه و بشره فی وجهه. یعنی شخص با ایمان، حزن و اندوهش در قلب او و تبسم و گشاده روییش در صورتش پیداست.
3. تبذیر و اسراف: به معنای زیاده روی در مصرف از نعمتها و اموال، به صورت پراکنده نمودن و دور ریختن آن است که موجب هدر رفتن آنها می باشد. و بدیهی است که این امر، یک موضوع خلاف عقل و وجدان است. ضمن اینکه در قرآن خداوند این گروه افراد را برادران شیطان معرفی نموده آنجا که می فرماید:انّ المبذرین کانوا اخوان الشیاطین و کان الشیطان لربه کفورا. بدرستیکه اهل اسراف و تبذیر برادران شیطان هستند که او نسبت به نعمتهای خداوند کفور و ناسپاس می باشد.
4. خوابیدن بر روی شکم(دمر خوابیدن)که در حدیث آمده که اینصورت خوابیدن شیطانی است که در شرع مقدس، عملی مکروه است و سبب تحریکات شیطانی می شود و لازم است که گفته شود، این عمل از نظر بهداشت و سلامت، بسیار مضر و خطرناک است؛ هم برای دستگاه گوارش انسان و هم برای قلب که زیان آور می باشد.
5. لباس قرمز:در حدیث آمده که پیامبر به حضرت علیu فرمود:. . . ولاتلیس القرمز فانه من اردیة ابلیس. ولباس رسمی تو قرمز نباشد زیرا لباس ابلیس است.
6. طحال گوسفند: در حدیث امام باقرu آمده که می فرماید: چون ابراهیم خلیلu خواست گوسفند را قربانی کند ابلیس آمد و گفت برای من است. ابراهیمu گفت:خیر سپس گفت این قسمت برای من است ابراهیم قبول نکرد تا اینکه یک یک اعضای گوسفند را می گفت و ابراهیمu ابا می کرد تا رسید به طحال گوسفند که طلب کرد و حضرت ابراهیمu آنرا به ابلیس داد. پس آن لقمه شیطان است. و بدیهی است که در فقه اسلام، خوردن آن حرام است.
7. چشم چرانی: در حدیث آمده که نظر افکندن به زنان، خود تیری از تیرهای شیطان است. و موجب مسمومیت نگاه کننده می شود زیرا یک نگاه به زن نامحرم، موجب آلودگی روح و قلب ناظر می شود.